Wie is RFit?

Mijn naam is Ryan en ik ben van mening dat zolang je in jezelf gelooft en bereidt bent hard te werken alles mogelijk is.

Wat heb ik allemaal gedaan?

Ik heb veel studies gedaan. Zo begon ik mijn eerste studie aan de IVA-Driebergen. Dit is een privé business school. Hier heb ik enorm veel geleerd over het zakenleven. Echter het zakenleven waarbij er 24/7 van achter een bureau of kantoortje gewerkt wordt sprak mij niet aan. Daarbij kwam dat mijn passie voor fitness steeds groter werd. Ik kon geen dag zonder te trainen. Toen besloot ik dat ik mijn hart moest volgen en mijn hart lag bij fitness. Ik maakte een drastische keuze om van een business achtergrond over te schakelen naar een gezondheid gerelateerde opleiding en zo begon ik met volle moed aan mijn studie Voeding & Diëtetiek aan de Hogeschool van Amsterdam.

De keus om een opleiding te doen over voeding was om mijn kennis op dit gebied te verbreden zodat ik dat weer kon toepassen op datgene wat ik het liefst doe en dat is fitness/ bodybuilding. Gedurende de opleiding heb ik veel kunnen leren over voeding en wat het met je kan doen. Natuurlijk bleef ik gedurende de opleiding door trainen en lezen op het internet. Op het internet vind je een schat aan informatie inclusief onderbouwde onderzoeken die erg interessant zijn. Alle kennis die ik zowel op school als door middel van deskresearch opdeed paste ik weer toe in de praktijk. ‘Een theorie kan nog zo mooi zijn maar als die in de praktijk niet werkt heb je er niet veel aan.’ Dus ik bleef maar experimenteren om te kijken wat er wel en niet werkte.

Mijn trainingsachtergrond
Zelf train ik nu al ruim 8 jaar. In deze 8 jaar heb ik niet alleen veel geleerd over voeding en training maar vooral dat je lichaam niet zal veranderen zolang je je ‘mindset’ niet verandert. Zolang jij de gedachtegang hebt dat jij iets niet kan zal jouw lichaam dat ook niet kunnen.

Ik begon mijn training carrière 8 jaar geleden als een erg fragiel mannetje wiens gewicht schommelde tussen de 40-45 kilo met een lengte van 1.76m. Erg mager was ik. Mijn gewicht schommelde de 2 jaar dat ik trainde steeds minder. Na 2 jaar woog ik 50 kilo en was ik inmiddels 20 jaar. De reden dat ik niet datgene bereikte wat ik zo graag wilde, namelijk gespierd worden en zwaarder wegen was omdat ik me liet down praten door de stemmetjes in mijn hoofd, “je kan het niet”. Niet alleen zeiden de stemmetjes in mijn hoofd dat maar ook de mensen om mij heen.

Dat was het moment waarop ik besloot iedereen het tegendeel te bewijzen. Mijn mindset veranderde van “ik kan het niet”, naar “let maar op het gaat mij lukken, IK KAN HET”. Zo begon mijn intensieve onderzoek naar voeding en training. Dit paste ik toe en na ruim 8 jaar lang hard werken weeg ik 76 kilo met een lengte van 1.76m en ik ben 25 jaar.

Mijn droom
Mijn droom is om uiteindelijk de kennis die ik heb op gedaan tijdens de business school en Voeding & Diëtetiek te combineren waarbij ik mijn eigen bedrijf start die gericht is op fitness waarmee ik mensen wil helpen die graag hun doel willen bereiken of het nou afvallen is of aankomen, maar of niet weten hoe het moet of een steuntje in de rug nodig hebben. Ik wil degene zijn, ik wil dat stemmetje zijn die jou vertelt:
“JE KAN HET..,!!”